De Sprong genomineerd voor Onderwijsprijs

vrijdag 23 november 2018 - 11:04|

DEURNE - Praktijkschool De Sprong in Deurne is genomineerd voor de tweejaarlijkse Onderwijsprijs Noord-Brabant. De finale wordt donderdag 29 november gehouden in het provinciehuis in 's-Hertogenbosch, waar gedeputeerde Henri Swinkels de winnaars bekend maakt. 

In de categorie voortgezet onderwijs zijn de genomineerden: deelschool De Sprong van de Instelling Voortgezet Onderwijs in Deurne, Varendonck College in samenwerking met Kindcentrum Het Talent in Asten en het  Fioretti College in Veghel.
In de categorie primair onderwijs zijn dat de Salto Montessorischool De Tempel in Eindhoven,  Samenwijs De Doelakkers in Hilvarenbeek en Samenwijs Sint Jozef in Haghorst, en Kindcentrum Meerlaer in Maliskamp.
De genomineerden worden beoordeeld door een deskundige jury, bestaand uit docent Rob Hommen, lid van het hoofdbestuur van de Algemene Onderwijsbond, onderwijsjournalist Emmanuel Naaijkens en Wouter van der Staak, docent en lid van Provinciale Staten van Noord-Brabant. 

Nationale Onderwijsprijs
De twee winnaars gaan door naar de finale van de Nationale Onderwijsprijs op 27 maart 2019 in Leiden. De winnende school krijgt een trofee en een cheque ter waarde van 7.000 euro.
De Nationale Onderwijsprijs is een initiatief van het Instituut voor Nationale Onderwijspromotie (Inop), dat is ingesteld om de creativiteit en inventiviteit in het onderwijs voor het voetlicht te brengen. Scholen met een onderscheidende aanpak, waarmee ze laten zien dat ze midden in de samenleving staan, of een creatief project dat een aanrader is voor andere scholen komen voor de prijs in aanmerking. 

Tags