Antoon van de Kerkhof en zijn partner met de onderscheiding en bijbehorende bos bloemen.

Antoon van de Kerkhof Kneuterboer 2020

dinsdag 25 februari 2020 - 11:05|

SINT JOZEFPAROCHIE - Ieder jaar kiest het bestuur van De Heikneuters een persoon, die de titel Kneuterboer mag dragen. De onderscheiding is ingesteld door prins Tinus I in 1994 en is bestemd voor een persoon of personen, die veelal achter de schermen veel werk verzetten voor carnaval in het algemeen of in Sint Jozefparochie. Antoon van de Kerkhof is gekozen tot Kneuterboer 2020.

Van de Kerkhof was in 2008 prins bij De Heikneuters. Snel daarna werd hij zowel bestuurslid van de vereniging als van de jubileumcommissie. Sinds elf jaar zet hij zich in voor het mede opmaken van de carnavalskrant en voor het ophalen van advertenties; winkel voor winkel, deur voor deur om ervoor te zorgen dat de vereniging een bron van inkomsten heeft om activiteiten te kunnen organiseren. In 2013 ontving Van de Kerkhof de Vetlirre Medallie van de gemeente Deurne voor zijn inzet voor carnaval in Sint Jozefparochie. Afgelopen jaar heeft Antoon van de Kerkhof aangegeven dat het seizoen 2019/2020 zijn laatste is.

Erelid en nieuwe voorzitter
Rowan Bouwmans is tijdens de opening van carnaval op carnavalszaterdag in café ’t Turfke benoemd tot erelid van carnavalsvereniging De Heikneuters. Bouwmans is sinds 2008 lid van De Heikneuters, in 2012 was hij de 55ste prins waarna hij voorzittershamer van Charles Verspay heeft overgenomen. Mede door zijn inzet is de vereniging gegroeid naar de club die het nu is; een bloeiende carnavalsvereniging die vele activiteiten organiseert voor jong en oud. Met als kers op de taart de aanschaf van de Heikneuterbus, waarmee de leden van de vereniging sinds dit jaar naar activiteiten vervoerd worden. Wat als grap begon is mede door zijn inspanning werkelijkheid geworden. Na afloop van het carnavalsseizoen 2019/2020 zal Bouwmans een stap terug doen en de voorzittershamer overdragen aan Peter Proenings.

Tags