Mondkapjes naaien met stichting Fieke

dinsdag 24 maart 2020 - 10:57|

DEURNE – Normaal gesproken naaien vrijwilligers van stichting Fieke dekentjes en doekjes voor prematuur geboren kindjes, die in het ziekenhuis liggen. Meike Welten en Lieke Adriaans van de Deurnese stichting doen nu een oproep aan iedereen die kan naaien om mondkapjes te maken voor zorginstellingen.

Stichting Fieke plaatste een werkbeschrijving voor het maken van mondkapjes op hun website www.stichtingfieke.nl. De kapjes worden gemaakt van honderd procent katoenen stof, dat op 60 graden gewassen kan worden. In elk kapje is een uitsparing voorzien voor een vervangbaar filter.
“Naaisters hoeven niet voor een filter te zorgen. Dat doen de instellingen zelf”, legt Lieke Adriaans uit. “van diverse organisaties horen we dat er bij veel instellingen een tekort is aan mondkapjes. Alle beschikbare kapjes gaan naar ziekenhuizen, waar ze hard nodig zijn. Maar ook bij instellingen voor thuiszorg, kraamzorg en ouderenzorg is er behoefte aan.”
Iedereen die met een naaimachine overweg kan, kan meedoen. De mondkapjes die klaar zijn kunnen opgestuurd worden naar Lieke Adriaans. “Vanwege het coronavirus ben ik momenteel thuis, dus ik heb voldoende tijd. Ik verwacht dat vandaag de eerste dozen met mondkapjes aan zullen komen.”
De mondkapjes kunnen opgestuurd worden naar het volgende adres: Stichting Fieke, Koedijkstraat 81, 5212 SC Den Bosch.

Tags