Dit weekend kunnen de bezoekers van het festival weer genieten van talloze speciaalbiertjes.

Lekker Ding gaat door

vrijdag 11 september 2020 - 12:20|

DEURNE – Het derde Lekker Ding-festival gaat komende zaterdag ondanks de coronaperikelen ‘gewoon’ door. Het evenement in de Kasteeltuin in Deurne begint om 13.00 uur en heeft een nieuwe opzet zodat bezoekers op een verantwoorde manier van de speciaalbiertjes kunnen genieten. 

“Jazeker gaat het door, komende zaterdag!”, Rob van Berlo, Sven Somers en Maarten Manders, de drijvende krachten achter het bierfestival, zeggen het bijna gelijktijdig en vol overtuiging. Somers, samen met Manders een van de eigenaren van Holevoort, de grootste (en enige) brouwerij van Bakel, twijfelt geen moment: “Het heeft behoorlijk wat voeten in de aarde gehad, maar we hebben het helemaal voor elkaar. Wel totaal anders dan voorgaande jaren, maar het is ons gelukt een behoorlijk grootschalig festijn neer te zetten waar iedere bierliefhebber echt zijn hart op kan halen.”

Nieuwe weg
Het festival heeft, hoewel dit pas de derde editie is, al een naam hoog te houden. Het eerste jaar werd het bezocht door ongeveer 600 bezoekers en vorig jaar wisten al ruim duizend liefhebbers hun weg naar de Kasteeltuin te vinden. Dit jaar moet de organisatie noodgedwongen terug naar maximaal 700 bezoekers. “Best een stapje terug”, erkent Somers, “maar we zijn geweldig blij dat we met de nieuwe opzet in deze lastige tijd nog zo’n evenement neer kunnen zetten.”

En inderdaad; het bierfestijn slaat dit jaar een compleet nieuwe weg in. Konden bierliefhebbers voorgaande jaren nog op eigen houtje rondscharrelen tussen de kramen en proeven van de speciaalbiertjes die een tiental regionale brouwers hen voorschotelden, dit jaar moest, door de strikte regelgeving rondom corona, gekozen worden voor meer structuur en wat minder bewegingsvrijheid voor de bezoekers.

Maarten Manders kan uiteindelijk best leven met de strikte regels: “Natuurlijk hadden we kunnen kiezen voor een opzet met een terras waar bezoekers niet van hun plek af mogen, maar dan hadden we ons moeten beperken tot ongeveer 150 gasten. Met onze bierwandeling kunnen we meer bezoekers ontvangen en ons tegelijkertijd toch houden aan alle coronaregels die door de overheid opgelegd worden. Onze grootste prioriteit ligt natuurlijk bij de gezondheid van onze gasten en uiteraard die van de brouwers. Niet alleen wij, maar ook de gemeente Deurne en de Veiligheidsregio, denken dat we die met deze opzet optimaal kunnen garanderen.”

Het festival heeft, hoewel dit pas de derde editie is, al een naam hoog te houden

Bierwandeling
En hoe ziet zo’n bierwandeling er dan wel uit? Rob van Berlo, van de organiserende Stichting Peel en Kasteel, legt het graag uit: “De kramen van acht deelnemende brouwers staan, met ieder een eigen terrasje, opgesteld langs een route door de hele Kasteeltuin. Van half twee tot half tien vertrekt bij de kasteelruïne om het kwartier een groep van maximaal twintig bezoekers, onder begeleiding, voor een wandeling langs alle kramen.

Bij iedere tussenstop krijgen de deelnemers een uitstekend bijzonder biertje voorgeschoteld en na twee uur zijn ze terug op het voorterrein van Het Dinghuis. Daar is, voor diegenen die dan nog dorst hebben, een terras voor 90 personen ingericht wat aan alle coronaregels voldoet.” Op de vraag of er dan geen gigantische ophoping van bezoekers ontstaat bij het startpunt heeft Van Berlo een duidelijk antwoord. “Ook daarvoor hebben we een zo goed als waterdichte oplossing gevonden.

Kaartjes voor het festival zijn, en zelfs zaterdag nog, alleen online te bestellen via de site ticketsdeurne.nl, waar bezoekers een vertrektijd kunnen aangeven. Ze kunnen dus precies op het juiste moment voor hun wandeling bij de entree aankomen, waardoor daar geen wachtrijen zullen ontstaan.”

Weergoden
Wanneer de weergoden een beetje mee willen werken zou het zomaar een prachtig evenement kunnen worden, concluderen ze. Van Berlo wil toch nog wat kwijt: “Nu we hier de gelegenheid krijgen, willen we toch even een dikke pluim geven aan de ambtenaren van de gemeente Deurne. Eigenlijk hoor je tegenwoordig alleen maar commentaar in die richting, maar ze hebben ons fantastisch geholpen en dat mag ook wel eens gezegd worden. We hebben met veel plezier met twee van hen veelvuldig contact gehad en om tafel gezeten en samen gekeken wat er allemaal wél mogelijk was. Klasse!”

Lekker Ding Festival: zaterdag 12 september van 13.00 tot 23.30 uur in de Kasteeltuin in Deurne. Kaarten enkel verkrijgbaar via ticketsdeurne.nl.

 

Tags

Gerelateerde nieuwsberichten

Lezers schrijven: Is er toekomst voor een zwembad in Deurne? De Deurnese politiek discussieert volop over de verdeling van de pot met geld voor maatschappelijke voorzieningen. Volgens de plannen wordt een groot deel daarvan aangewend voor een nieuw zwembad in... 30 september 2020 - 16:21
Gemeente Deurne: ‘Kroonringen zijn geen opslagplaats voor zakken plastic’ DEURNE - De gemeente Deurne en afvalinzamelaar Blink zijn bezig om kroonringen op te hangen. Daar kunnen inwoners de zakken met PMD-afval (plastic, metalen verpakkingen en drankenkartons) ophangen. De gemeente... 30 september 2020 - 15:23
Deurne Wittut 2020 wordt uitgesteld DEURNE - Naar aanleiding van de nieuwste maatregelen die afgelopen maandag bekend werden heeft de organisatie van Deurne Wittut in overleg met de gemeente Deurne besloten het evenement op zaterdag... 30 september 2020 - 12:35
Verdiende winst voor ZSV op Veritas ZEILBERG - Lang kon thuisploeg Veritas de gasten uit Zeilberg tegenhouden met overtredingen die bestraft werden met geel, maar op een gegeven moment breken die kaarten je op. Zeker als... 28 september 2020 - 10:39
Strojil verovert nationale beker met Basketbal Academie Limburg DEURNE - Basketbal Academie Limburg MU18 heeft afgelopen zaterdag beslag gelegd op de Basketball Cup. Het team van Armin Strojil (17) uit Deurne was in de eigen sporthal Boshoven in... 24 september 2020 - 14:26
Grondige renovatie Koolhof om wijk klimaatbestendig te maken DEURNE - De plannen om de Deurnese wijk Koolhof klimaatbestendig te maken stammen reeds uit 2018. Door vertraging lijkt er nu pas schot in de zaak te zitten. De wijk... 24 september 2020 - 14:13