Heb je een nieuw huis gekocht en ga je verhuizen? Dan moet je nieuwe woning opnieuw ingericht worden. Dat is een leuke klus, maar het kan ook erg lastig zijn. Wat past bij elkaar? Waar ga je alles neerzetten? In een nieuw huis is dat toch altijd even zoeken. Met de volgende tips kan je je huis op de juiste manier inrichten. 

Maak een plattegrond

Door een plattegrond te maken, heb je overzichtelijk welke ruimtes je hebt en hoe deze ruimtes eruit zien. Je kan daardoor gemakkelijk bepalen welke ruimte waarvoor gaat dienen. Als je ook nog de afmetingen hebt van de ruimtes en de afmetingen van je grootste meubels zoals je bank, kan je goed inschatten waar je welke meubels neer kan zetten. Het is jammer als je een plan bedenkt voor de opstelling van je meubels, terwijl het eigenlijk helemaal niet blijkt te passen. 

Maak een lichtplan

Licht in huis is heel belangrijk. Overdag zul je het voornamelijk met daglicht moeten doen, maar ‘s avonds is een beetje licht wel handig. Wanneer je de opstelling van de meubels weet, kan je bepalen waar je de lampen wil plaatsen. Je wil ‘s avonds natuurlijk niet volledig in het donker zitten. Licht brengt ook sfeer in huis. Naast een goed plan voor lampen, is het ook fijn om overdag voldoende daglicht binnen te krijgen. Je kan je woning lichter maken door het tactisch plaatsen van spiegels en door rekening te houden met de gordijnen. Daarnaast kan je ervoor kiezen om zwarte deuren van staal te plaatsen. Op die manier wordt er meer licht doorgelaten in je woning, doordat het grootste gedeelte van glas is. Het licht wordt hierdoor niet meer geblokkeerd door een dichte deur en valt er van verschillende kanten voldoende daglicht naar binnen.  

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *