Een auto kan zo erg kapot zijn dat je er helemaal niks meer mee kan, dan is het zonde om de auto maar te laten staan en er niks mee gaat doen. Het is vaak heel verleend als je niks meer kan doen met je auto omdat hij zo erg beschadigd en kapot is en het vervelendste is nog als het niet door jou komt maar iemand anders heeft het kapot gemaakt of tegen je auto aan gereden. En als het dan duurder is om je auto te laten maken dan dat je een nieuwe auto koopt, is het slimmer om je auto naar een autosloperij te brengen daar krijg je er ook nog een beetje geld voor. 

Als je een auto naar de autosloperij brengt gebeurd er zoveel meer met je auto dan dat hij alleen maar gesloopt wordt. Veel mensen denken als ik me auto naar een autosloperij brengt dan maken ze hem   kapot en vernietigen ze alles. Maar dat is dus helemaal niet waar ze doen heel veel met de auto ze halen de auto uit elkaar en halen heel veel onderdelen uit de auto die mogelijk hergebruikt kunnen worden. Ze halen de banden van de auto af en maken ze helemaal schoon soms is de band in  zo goede staat dat het profiel van de band niet eens aangepast hoeft te worden en het zo verkocht kan worden. Maar vaak moet het profiel aangepast worden en dieper gemaakt worden zodat je veilig met de band op de weg kunt gaan rijden. Zelfs als de band helemaal slecht is en je er echt helemaal niks mee kunt doen wordt de band versnipperd en worden er allemaal kleine korreltjes van gemaakt die ze vervolgens gebruiken voor op kunstgrasvelden.

Hergebruiken

Ook de ramen van de auto kunnen soms hergebruikt worden dan moeten ze wel in een goede staat verkeren dan worden de ramen er op een speciale manier uitgehaald zodat het niet kapot gaat. Met die ramen worden soms andere dingen van gemaakt dat kan als je het heel voorzichtig doet. Maak vaak worden de ramen verkocht en hergebruikt voor andere auto’s 

Als alle onderdelen van de auto uit de auto zijn gehaald blijft er alleen nog maar metaal over. Zelf met het metaal kan een autosloperij veel ze maken dat metaal helemaal klein en verkopen het vervolgens aan metaalbedrijven die het dan omsmelten en er allemaal andere dingen van maken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *