Prima generale voor ZSV met het oog op Kranenmortelderby

maandag 4 november 2019 - 09:37|

ZEILBERG - In een aantrekkelijke wedstrijd wist ZSV een voorsprong van 2-3 over de eindstreep te trekken. Een welkome overwinning, na enkele wedstrijden zonder winst. Ook met het oog op de Kranenmortelderby van volgende week kan gesproken worden van een geslaagde generale.

ZSV was afgereisd naar Heeze met de intentie weer eens de volle buit te pakken en dat was te merken. In de eerste helft bleef de balans op doelpunten in evenwicht, maar de geelzwarten waren wel de bovenliggende partij in dit aantrekkelijke duel. Bovendien gingen ze voortvarend van start. Al in de 6e minuut kon Maarten Kuunders oprukken naar het doel van de tegenstander, maar een van de verdedigers dacht daar anders over. Hij vloerde de ZSV-aanvaller en ontving daar geel voor. Rood had zeker ook gekund, want Maarten Kuunders ging vrij op het doel af. Het gebeurde in de ogen van de scheidsrechter waarschijnlijk iets te vroeg in de wedstrijd en hij besloot het bij geel te houden. De vrije trap op de rand van de zestien werd door Rick Wiersema ingeschoten, maar hij zag zijn inzet via de muur in hoekschop veranderen. Die leverde niets op. Met nog net geen kwartier op het scorebord was het echter wel raak voor ZSV. Dit keer was het Wiersema die een corner nam en Maarten Kuunders vond. Met een kopbal stuurde Kuunders het leer naar de verre hoek: 0-1.

Lang konden de mannen van Ömer Kaya niet genieten van de voorsprong, want in de 18e minuut werd een foutje achterin genadeloos afgestraft door de gevaarlijke aanvaller Jorg van Galen: 1-1. 

Enkele minuten later kreeg Wiersema opnieuw een vrije trap te nemen, en opnieuw vanaf de zestienmeterlijn. Zijn inzet verdween dit keer ruim over het doel. In de 22e minuut werd Thijs Meulendijks weggestuurd en met de bal aan de voet toog hij richting het Heezer doel. Hij drukte echter te vroeg af en zijn schot miste kracht. Aan de andere kant was opnieuw Jorg van Galen gevaarlijk. In de 25e minuut nam hij de bal op rechts goed mee in de loop en hij probeerde doelman Leon Thijs in de korte hoek te verschalken. De ZSV-goalie had er goed het oog in en voorkwam een tegentreffer. In de 32eminuut was het Remco van den Akker die over rechts op kon stomen; zijn inzet was hard genoeg, maar de doelman van de thuisploeg bracht redding. 

De mooiste aanval van de eerste helft was ook van ZSV. Twee minuten na de mogelijkheid voor Van den Akker, stuurde Maarten Kuunders met een prima pass linksback Niek van den Berg weg. Die snelde langs de linkerzijlijn en gaf vervolgens perfect voor. Ward Veldpaus had de bal voor het inkoppen, maar hij schampte de bal slechts. Net voor rust was de thuisploeg dichtbij een doelpunt. Opnieuw was het Jorg van Galen die diep gestuurd werd en op kon stomen naar het doel van Leon Thijs. Die laatste kwam goed uit en verkleinde zijn goal prima. De aanvaller werd naar buiten gedwongen en vond vervolgens het doel niet.

De tweede helft was nog maar vier minuten oud, toen Maarten Kuunders goed werd aangespeeld. Hij haalde resoluut uit, maar de bal belandde op de paal. ZSV drong aan en wilde toch echt de overwinning behalen. De druk die de geelzwarten al vroeg brachten, maakte dat RKSV Heeze enkele malen in de fout ging. Zo ook in de 69e minuut. Thijs Meulendijks kon er met de bal vandoor en vanuit een bijna onmogelijke positie boog hij het leer prachtig in het doel: 1-2. Drie minuten later ging de achterste linie van de thuisploeg opnieuw in de fout en dit keer was het Maarten Kuunders die profiteerde. Hij omspeelde de doelman en schoof de 1-3 binnen. 

ZSV leek op rozen te zitten door de vrijgevigheid van de thuisploeg. Toch werd het nog even benauwd. In de 75e minuut dook Rens van de Kerkhof plotseling uit het niets op in het strafschopgebied van ZSV. Hij miste de bal, waardoor de aansluitingstreffer voor de thuisploeg nog even uitbleef. Rond de 80e minuut ontsnapte ZSV nog twee keer aan die aansluitingstreffer door twee goede ingrepen van Leon Thijs. In de 88e minuut was hij echter kansloos toen Jorg van Galen in het strafschopgebied van ZSV sterk was aan de bal en uiteindelijk ook prima afrondde: 2-3. Op het moment dat de blessuretijd inging was er een flinke kopbotsing, waarbij Niek van den Berg de meeste schade opliep. Hij werd lang behandeld op het veld en daarna nog langs het veld. Uiteindelijk betrad hij het speelveld weer met een flinke tulband. Die blessurebehandeling leidde tot een ruime blessuretijd, waarin Ron Verlijsdonk nog een grote kans kreeg. Hij schoot de bal over het doel. Na zes minuten extra tijd vond de scheidsrechter het wel genoeg en de armen van de geelzwarten konden de lucht in. De drie punten waren binnen en gingen mee naar Zeilberg.

Volgende week staat het duel met SV Deurne op het programma. De Kranenmortelderby wordt dan aan de geelzwarte kant van het sportpark gespeeld.

Opstelling ZSV: Leon Thijs, Marco Manders, Ruud van der Vrande, Rick Wiersema, Niek van den Berg, Dirk van Limpt, Remco van den Akker (65’ Joep Claassen), Koen Kuunders, Ward Veldpaus (73’ Mathieu van de Mortel), Maarten Kuunders en Thijs Meulendijks (79’ Ron Verlijsdonk).

Gerelateerde nieuwsberichten

Brabantse kampioenen bij KDO Deurne DEURNE - KDO Deurne heeft drie regiokampioenen Brabant/Zeeland in haar midden sinds de turnwedstrijden van de afgelopen twee weekenden. En er werden nog enkele medailles mee naar huis gebracht. Simon... 14 februari 2020 - 10:09
Voorzitter Noud Kuijpers van Wielercomité Liessel draagt stokje over LIESSEL – Aan de wintertoertocht in Liessel namen ondanks de afgekondigde code oranje afgelopen zondag 420 toerfietsers deel. De routes lagen er goed bij en de wind was voor de... 13 februari 2020 - 14:03
Speedsoccer: een sport op zich DEURNE – Sportcentrum Ames uit Deurne begint binnenkort een speedsoccercompetitie. Een geheel nieuw concept binnen de regio doet daarmee zijn intrede. Inschrijven kan vanaf nu! Speedsoccer, wat is dat eigenlijk?... 13 februari 2020 - 09:52
Goaltjesmachine Thijs van Pol vertrekt naar België ASTEN - Thijs van Pol vertrekt aan het eind van dit seizoen bij vv Gemert. De Astenaar maakt de overstap naar FC Wezel Sport, dat uitkomt in de Belgische Eerste... 11 februari 2020 - 10:06
Yara Kastelijn overtreft eigen verwachtingen NEERKANT - Haar eerste seizoen bij de elite veldrijders verloopt als een droom. Yara Kastelijn (22) uit Neerkant werd Europees kampioen, eindigde net naast het podium op het NK en... 7 februari 2020 - 12:11
Dave Goossens vertelt over arbitrage bij Neerkandia NEERKANT – Dave Goossens geeft op donderdag 6 februari een presentatie over de bijzondere wereld van de professionele arbitrage bij voetbalvereniging Neerkandia. Het Neerkandia-lid is al ruim dertien jaar actief... 5 februari 2020 - 10:23