Volle buit over drie wedstrijden voor ZSV

maandag 14 september 2020 - 09:28|

Met negen uit negen punten en een doelsaldo van dertien voor en drie tegen, heeft ZSV al in de bekercompetitie laten zien dat er dit seizoen rekening gehouden mag worden met de geelzwarte brigade van coach Ömer Kaya. Het was dan ook opnieuw overtuigend wat ZSV liet zien. De thuisploeg, tweedeklasser Beerse Boys, was een sparringpartner die alleen mocht dreigen als ZSV het toestond. Het laatste half uur van de wedstrijd was daardoor weggegooide tijd, want de ploeg uit Zeilberg had de wedstrijd eerder al op slot gegooid en de sleutel werd nooit meer gevonden.

Tijdens de warming up was er wel al een tegenvaller voor ZSV, toen Dirk Verlijsdonk die er al twee puike partijen op had zitten, last kreeg van zijn lies. Hij kwam niet in actie en zijn plek werd ingenomen door Remco van den Akker.

In de vierde minuut was het al bijna raak voor ZSV. Een hoekschop genomen door Joep Claassen werd door alles en iedereen gemist, behalve door de verdediger bij de tweede paal. Die wist de bal van de lijn te trappen en daarmee een snelle voorsprong voor de gasten te voorkomen.

Amper twee minuten later snelde Stan van Helmond iedereen, inclusief de doelman, voorbij maar mikte vervolgens op de lat.

Het duurde vervolgens tot de tweeëntwintigste minuut vooraleer er weer iets vermeldenswaardig gebeurde, maar het was toen wel ook raak. De bal werd midden voor het doel ingespeeld op Davy Althuizen, die Maarten Kuunders al gezien had. De schijnbeweging en het overstapje maakten dat Maarten Kuunders met de bal door kon lopen en vervolgens bekeken binnen kon schuiven: 0-1.

Er was bijna een half uur gespeeld, toen een vrije trap vanaf links werd voor gebracht. Daan Weerts tikte de bal in, de doelman stopte, maar in tweede instantie scoorde Daan Weerts toch, toen de bal tergend langzaam binnen hobbelde: 0-2. De eerste helft werd vervolgens, met de handrem stevig aangetrokken, rustig uitgespeeld door de geelzwarten.

In de rust maakte Maarten Kuunders plaats voor Jordi van der Heijden. De thuisploeg kwam overigens met een bliksemstart in de tweede helft. Vanaf de aftrap ging de bal naar voren en voor iedereen het goed en wel in de gaten had, lag de bal achter doelman Leon Thijs. Hij kreeg nog wel een hand tegen de onverwacht snelle inzet, maar dat was niet voldoende om een tegendoelpunt te voorkomen: 1-2.

Nog binnen de vijf minuten zette Joep Claassen de marge weer op twee doelpunten. Davy Althuizen werd goed aangespeeld op rechts, hij legde terug op Remco van den Akker die op zijn beurt Joep Claassen prima aanspeelde. De doelman van Beerse Boys was kansloos op zijn schot: 1-3.

En daarmee was de wedstrijd wel gespeeld. Koen Janssen en Ward Veldpaus kwamen nog voor Davy Althuizen en Joep Claassen en daarmee was alles wel gezegd. De voorsprong werd uiterst gemakkelijk over de tijd gespeeld en ZSV bekert verder.

Volgende week zondag start de competitie. ZSV begint daarin met een thuiswedstrijd tegen SSS’18 uit Overloon. 

Opstelling ZSV: Leon Thijs, Daan Weerts, Ruud van der Vrande, Rick Wiersema, Niek van den Berg, Joep Claassen, Remco van den Akker, Dirk van Limpt, Davy Althuizen, Maarten Kuunders en Stan van Helmond.

Gerelateerde nieuwsberichten

Verdiende winst voor ZSV op Veritas ZEILBERG - Lang kon thuisploeg Veritas de gasten uit Zeilberg tegenhouden met overtredingen die bestraft werden met geel, maar op een gegeven moment breken die kaarten je op. Zeker als... 28 september 2020 - 10:39
Nick Schroijen wint Das Tourspel 2020 PARIJS – Het was de Tour de France van het Nederlandse team Jumbo-Visma. Tot aan de negentiende etappe hadden zij alles onder controle, wonnen ritten en legden hun wil op... 23 september 2020 - 12:08
ZSV niet overtuigend, maar pakt wel de punten ZEILBERG - Het was zwaar voor de mannen van coach Ömer Kaya. Het was erg warm en de gasten uit Overloon waren niet van plan de kaas van het brood... 21 september 2020 - 09:48
Wie o wie pakt de gele trui? Nog een paar dagen en dan zit de Tour de France er alweer op. Men lijkt Parijs te gaan halen, want alle renners testen negatief op het coronavirus. Alleen directeur... 16 september 2020 - 10:12
Toertochten ’t Verzetje DEURNE – Toerwielerclub ’t Verzetje heeft voor komende zondag 13 september weer een aantal toertochten op het programma. Om 7.30 uur start voor de A-groep 'De Kraaijenbergse Plassen-tocht' een tocht... 11 september 2020 - 12:45
ZSV pakt ook tegen Berghem Sport de winst ZEILBERG - De verhoudingen op het veld waren in deze wedstrijd beter verdeeld dan in het duel van vorige week, waarin ZSV de vloer aanveegde met V.V. Eijsden. De geelzwarten... 7 september 2020 - 10:35