De carnavalsvereniging in Vlierden met het bestuur, de Raad van Elf en de dansmarietjes.

Geen huwelijksfeest maar wel carnavalsjubileum in Vlierden

vrijdag 23 november 2018 - 09:27|Ine van Hal

VLIERDEN - Carnavalsvereniging De Dorstvlegels in Vlierden bestaat 44 jaar. Komend weekend wordt het jubileum gevierd met twee avonden vol Vlierdense artiesten. Het programma begint vrijdag 23 en zaterdag 24 november om 20.00 uur in 't Huis, Pastoriestraat 20b in Vlierden. "Het belooft heel gaaf te worden", aldus voorzitter en jubileumprins Corné van den Heuvel.

Aanvankelijk was het de bedoeling dat tijdens de jubileumviering bekend zou worden, wie er achter het duo Theo en Marleen staken. Het duo hield bijna een jaar lang niet alleen in heel Vlierden, maar uiteindelijk in alle (social) media de gemoederen danig bezig. Met name met de aankondigingen rond hun veertigjarig huwelijksfeest in het Weekblad voor Deurne scoorden Theo en Marleen enorm. "Wie had verwacht dat er binnen een uur 40.000 reacties zouden verschijnen op Dumpert", zegt Corné van den Heuvel. " De tv, SBS en Omroep Brabant kwamen naar Vlierden voor interviews met de voorzitter tevens jubileumprins en met Leon Thijssen, die het spel natuurlijk meespeelde."
De bekendmaking op Omroep Brabant kwam volgens Van den Heuvel als geroepen. "Sommigen vonden het jammer dat dit niet in Vlierden plaatsvond. Maar je weet niet wat je te wachten staat. Bovendien willen we op de jubileumavonden mensen binnen hebben die geïnteresseerd zijn in carnaval en niet alleen in Theo en Marleen."
De namen Theo en Marleen zijn overigens ontleend aan personen die daadwerkelijk iets betekend hebben voor het carnaval in Vlierden: Theo Franssen, de eerste prins van De Dorstvlegels, en Marleen Jacobs. "Zij is lang bestuurslid geweest en heeft veel energie in carnaval gestoken. Corry is geen bekende naam in Vlierden", verduidelijkt de jubileumprins.
Frans Franssen en Frank van Rooij wilden met hun stunt aandacht vragen voor het 44-jarige jubileum van De Dorstvlegels in Vlierden. "Dat is ze wel gelukt", concludeert Van den Heuvel.

Sketches van Vlierden
Wat er tijdens de jubileumviering wel te gebeuren staat is een avondvullend programma met Vlierdense artiesten. De jubileumavonden zijn georganiseerd door de commissie Vette Brassie samen met de Vlierdense Maffia. "We zijn als Dorstvlegels zeer vereerd dat ze dit willen doen. Ze zijn er ruim een jaar mee bezig geweest. Het belooft heel gaaf te worden", aldus Van den Heuvel.
Bezoekers worden in de foyer al opgewarmd in een Villa Volta-achtige setting met een silent disco. Op een groot scherm wordt een film vertoond over wat er de afgelopen tijd gebeurd is in Vlierden. Op drie podia treden de hele avond Vlierdense artiesten op. Elk onderdeel van carnaval in Vlierden, zoals de optocht, de blaaskapel, de dansmarietjes, het prinsenbal etc. zal aan de hand van sketches op een leuke manier uitgebeeld worden.
Het programma is op beide avonden hetzelfde. Vrijdagavond is er een beperkt aantal zitplaatsen beschikbaar. Zaterdag sluit dj Brocco (ook uit Vlierden) de avond af.
Lees verder onder de foto.


Het bestuur van De Dorstvlegels, vlnr: Edward Thijssen, Hanneke van Bree, Wilbert van Deursen, prins Corné I, Frans Franssen en Yvonne Leesberg. Gijs Brouwers staat niet op de foto.

Eigen dorp
De optocht was er in Vlierden eerder dan de carnavalsvereniging. "Voor een dorp als Vlierden hebben we een grote optocht met veel wagens van buitenaf. Maar ook in het dorp zelf wordt actief meegedaan. Het mooie aan carnaval is feest vieren met het eigen dorp" zegt de jubileumprins. "De Vlierdense Maffia trok volle zalen door iets geheimzinnigs te bedenken. Zo hadden we eens een avond over bijnamen in Vlierden. Dat slaat aan. Mensen nieuwsgierig maken, dat is het leuke ervan. De Vette Brassie zorgt ervoor dat ook de jeugd meedoet aan het carnaval in Vlierden."
Zelf is Corné van den Heuvel 15 jaar lid van De Dorstvlegels. Hij was onder meer bestuurslid, was zeven jaar vorst en is nu voorzitter. "Vijftien jaar geleden was de vereniging op sterven na dood. Je hebt kartrekkers nodig om zo'n club weer te laten opbloeien. Het wordt nu tijd dat er wat nieuwe mensen bij komen. Op dit moment hebben we al een aantal jonge leden bij de Raad van Elf. En onlangs is er een nieuw, jong bestuurslid bij gekomen, namelijk Gijs Brouwers."
Het huidige bestuur van De Dorstvlegels bestaat uit: Corné van den Heuvel, vorst Edward Thijssen, Hanneke van Bree, Yvonne Leesberg, Wilbert van Bree en Gijs Brouwers. Frans Franssen was in het jubileumjaar interim-voorzitter ter vervanging van de jubileumprins.

Gerelateerde nieuwsberichten

Rik Mennen is prins bij De Dorstvlegels VLIERDEN - Rik Mennen is zaterdag 15 december in ’t Huis in Vlierden bekendgemaakt als de nieuwe prins van De Dorstvlegels. Rik Mennen is de 45ste prins van De Dorstvlegels,... 15 december 2018 - 23:12
Vlierden viert feest met De Dorstvlegels VLIERDEN - Carnavalsvereniging De Dorstvlegels in Vlierden bestaat 44 jaar. Het carnavalsjubileum werd vrijdag en zaterdag in 't Huis gevierd met drukbezochte feestavonden vol optredens van Vlierdense artiesten. De jubileumavonden... 25 november 2018 - 11:43
Dirk Keunen prins bij De Heikneuters SINT JOZEFPAROCHIE - Dirk Keunen is de 62ste prins van De Heikneuters in Sint Jozefparochie. Hij werd zaterdag in ’n bomvolle residentie ’t Hofke van Marijke gepresenteerd als prins Dirk... 18 november 2018 - 08:57
Nico Schrama nieuwe prins Peelstrekels DEURNE – Prins Nico I zwaait in 2019 de scepter over het Peelstrekelrijk. De 34-jarige prins, met aan zijn zijde prinses Anne, is de 61ste prins van De Peelstrekels. Het... 18 november 2018 - 08:46
Robin Donkers prins Ulewappers NEERKANT - Robin Donkers (26 jaar) is de nieuwe prins van de Neerkantse carnavalsvereniging De Ulewappers. Hij werd zondagmiddag gepresenteerd tijdens het prinsenbal. Prins Robin I is de 59ste prins... 11 november 2018 - 16:24
KBO Kring-Deurne wil nieuwe woonvormen voor ouderen DEURNE - KBO Kring-Deurne is sinds 2015 actief. De 3.000 leden van de negen afzonderlijke KBO-afdelingen in de gemeente Deurne hebben daarmee een krachtige spreekbuis gekregen. De eerste resultaten zijn... 8 november 2018 - 10:47