De logistieke processen spelen een cruciale rol in het succes van talloze ondernemingen. Wanneer uw onderneming op zoek is naar nieuwe manieren op logistiek gebied, is het daarom belangrijk dat er goed wordt nagedacht over de strategievoering. In dit artikel gaan we specifiek in op de locatie van uw magazijn. De uitgekozen plek beïnvloedt kernbepalende factoren, van uw toegang tot geschoolde arbeidskrachten tot het vermogen om goederen op tijd te leveren. Er moet daarom worden gezorgd voor een holistische benadering hanteren bij het kiezen van de locatie van uw magazijn. Om u te helpen de juiste beslissing te nemen, hebben we hier enkele factoren op een rijtje gezet die van belang zijn om te overwegen.

Waar zijn uw klanten?

De consumentenverwachtingen op het gebied van pakketlevering zijn de afgelopen jaren tot nieuwe hoogtes gesteven. Een van de eerste vragen die u uzelf moet stellen bij het plannen van een magazijnlocatie is: “Waar zijn mijn klanten precies gevestigd?”. Als uw onderneming erg populair is in een specifieke provincie, dan kan het handig zijn om het magazijn te vestigen in deze regio. Hierdoor is uw onderneming in staat om makkelijker aan de populaire vraag te voldoen en snellere, meer betaalbare verzendingen aan te bieden.

Het leveranciersnetwerk

Naast het afstemmen van de locatie van uw magazijn op het klantenbestand, is het net zo belangrijk om in de nabijheid te zijn van uw belangrijkste leveranciers. Hierdoor kun je de kosten voor het dragen van voorraden en transport aanzienlijk verlagen, waardoor je bovendien het risico op  potentiële verstoringen van goederen verlaagt.

Vastgoedpartners

Om te voldoen aan uw specifieke logistieke behoeften, kunt u ervoor kiezen om een vastgoed ontwikkelaar in de logistieke sector in te schakelen. Een ontwikkelingspartner op het gebied van logistiek en bedrijfsmatig vastgoed is gespecialiseerd om uw behoeften in kaart te brengen en de mogelijkheden op een rijtje te zetten. Een samenwerking met een vastgoedontwikkelaar zorgt ervoor dat je specialistische hulp inzet om een gezonde en efficiënte werkomgeving te vinden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *