Hygge is uit, Nunchi is in. Wat?

vrijdag 6 september 2019 - 13:38|
Van onze partner
THEBAGSTORE.NL

Het is al even gaande, maar nog geen gemeengoed. Daar komt snel verandering in, want het boek verkoopt als een trein: over Nunchi. 

Scandinaviërs voerden de boventoon als het ging om een gezonde en gezellige lifestyle. Denen koketteerden met hun Hygge. Japanners hadden Ikigai. Boeken over hygge en Ikigai vlogen over de toonbank en we leefden alle regels na. Tot vandaag. Want inmiddels is het tijd voor iets nieuws: Nunchi. Je moet het uitspreken als noen-tsji en het is afkomstig uit Korea. Natuurlijk ligt ook hier een boek aan ten grondslag, namelijk ‘the power of Nunchi; the Korean Secret to Happiness and Succes’. Euny Hong schreef het. En volgens kenners moét je dit boek in je crossbody tas (draagt bij aan Nunchi?) hebben zitten. 

Nunchi gaat om het creëren van verbinding
Hygge komt zo ongeveer neer op weinig doen en veel genieten, bij Nunchi gaat het over jezelf aanpassen aan de behoeftes van andere mensen. Je moet vooral goed kijken naar wat anderen denken en voelen om vooral verbinding te creëren. Deze Koreaanse kunst van relaties onderhouden vol vertrouwen en harmonie is volgens kenners niet nieuw. Bij Koreanen zit het in de genen dat je met een mix van scherpzinnigheid en tact beter kunt inschatten hoe je ergens op moet reageren. Als je je daar aan houdt, creëer je de beste relaties.

Je krijgt heel veel voor elkaar
Volgens de schrijven van het boek kun je op die manier goed aanvoelen wat iemand nodig heeft en zet je dat in. Daar wordt iedereen blij van. Als je die manier van leven en contact maken beheerst, krijg je bovendien heel veel voor elkaar. En wie wil dat nou niet? Loop je met je laptoptas heren onderweg naar kantoor te dubben waarom jouw collega nou wel die promotie kreeg? Grote kans dat Nunchi in het spel is. Kwestie van anticiperen op wat die ander nodig heeft. En natuurlijk, als je dat thuis ook kunt, wordt je relatie er niet slechter op. Eerder beter. 

Nunchi is een bakje voor mensen met charisma en HSP
Goed kijken naar lichaamstaal en aanvoelen wat een ander wil, en dan kun je veel bereiken. Met Nunchi. Mogelijk zijn mensen die dit kunnen diegenen die de vergaderruimte binnen lopen en waar niemand nog omheen kan. Mensen met charisma… Het schijnt dat gevoelige personen, mensennet HSP bijvoorbeeld, hier als vanzelf al heel goed in zijn. Zij voelen goed de sfeer aan en doorzien mensen snel. Heb je dat minder, dan wordt je gewaarschuwd. Veel niet zo snel een oordeel, want je moet eerst goed kijken en voelen. Voordat je je conclusies trekt. 

Gerelateerde nieuwsberichten

Tips voor het organiseren van een vakantie met een grote groep Weet je nog niet wat je wilt gaan doen met je vakantie? En wil je eigenlijk al een tijdje met een grote groep vrienden of familie een keertje weg? Dan... 4 september 2019 - 14:31